Řečtí kuchaři již dlouho používají olivové oleje k dochucování nejrůznějších pokrmů. Olivový olej ochucený chioskou mastichou má jemnou chuť a široké využití v přípravě jídel.
Používá se však jinak než olej z mastichy (budeme ho v několika dalších receptech). Mastichový olej je silný éterický olej, který se používá ve velmi malém množství.
Přísady:
- 1 polévková lžíce krystalů Chioské Mastichy
- 250 ml extra panenského řeckého olivového oleje
Kde koupit mastichové krystaly?
Osobně můžete zakoupit v Praze 2 na adrese Londýnská 730/59. Nebo lze objednat v e-shopu Masticha zde.
Postup:
- Na mírném ohni (v nepřilnavé pánvi) zahřejte 80 ml (asi 3/4 šálku) olivového oleje a chioskou mastichu.
- Nalijte do láhve, nechte vychladnout a přidejte zbývající olivový olej.
- Ihned použijte nebo uložte na chladném a tmavém místě.
- Před použitím protřepejte.